Az eladók számára az ingatlan értékesítése nem csupán egy egyszerű üzlet, hanem egy bonyolult folyamat, ahol minden apró részlet számít. Az egyik legfontosabb tényező, amely hozzájárulhat az ingatlan gyors és sikeres értékesítéséhez, a professzionális fotók használata. Ebben a cikkben feltárjuk, miért érdemes az eladóknak befektetniük a minőségi fényképekbe, és ezek hogyan segíthetnek a statisztikák alapján az értékesítési folyamatban.

Elöljáróban csak annyit, hogy ehhez nem kell mélyen zsebbe nyúlnod. Nálunk például az alábbi árakon éred el ezt a szolgáltatást:

  • Lakás fotózás ára, 10-15 professzionális fénykép: 30.000 Ft-tól
  • Családiház fotózás ára, 20-25 professzionális fénykép: 40.000 Ft-tól

Megkönnyíti-e az ingatlan eladását a professzionális fényképezés? Inkább az a kérdés, hogy el tudom-e adni az adott ingatlant megfelelő fotók nélkül, nem.  

Az érdeklődés növelése

A legtöbb vásárló az interneten keresgél, mielőtt személyesen megnézné az ingatlanokat. A professzionális fotók vonzzák a figyelmet, és növelik az érdeklődési szintet.

Statisztika: Azok az ingatlanok, amelyekhez magas minőségű fotókat használnak, átlagosan 139%-kal több kattintást generálnak az online hirdetéseken – a Redfin kutatása szerint.

Magasabb eladási ár

A lenyűgöző fotók segítenek kiemelni az ingatlan értékét, ami magasabb eladási árat eredményezhet. A vevők hajlamosabbak többet fizetni olyan ingatlanokért, amelyeket vonzóan mutatnak be.

Statisztika: Az ingatlanok, amelyekhez magas minőségű fotókat használnak, átlagosan 5,25%-kal magasabb áron kelnek el – a piacvezető ingatlanügynökségek adatai alapján.

Gyorsabb értékesítés

A professzionális fotók segíthetnek csökkenteni az ingatlan eladási idejét, mivel növelik az érdeklődők számát, és gyorsabb döntéshozatalt eredményeznek.

Statisztika: Azok az ingatlanok, amelyekhez magas minőségű fotókat használnak, átlagosan 32%-kal kevesebb idő alatt kelnek el, mint azok, amelyekhez nem professzionális képek tartoznak – a National Association of Realtors (NAR) adatai szerint.

Pozitív első benyomás

A potenciális vevők első benyomása meghatározó. A gondosan elkészített fotók segítenek kellemes és pozitív képet kialakítani az ingatlannal kapcsolatban.

Statisztika: Az első benyomás meghatározó, és azok az ingatlanok, amelyekhez professzionális fotók tartoznak, átlagosan 75%-kal nagyobb eséllyel kerülnek kapcsolatba a potenciális vásárlókkal – a Real Estate Marketing Insider adatai szerint.

Online jelenlét erősítése

Az online ingatlanhirdetések terjedése miatt az ingatlanok online bemutatása kiemelkedően fontossá vált. A professzionális fotók segítenek az ingatlanoknak kiemelkedni a versenytársak közül.

Statisztika: Azok az ingatlanok, amelyekhez magas minőségű fotókat használnak, 118%-kal több megtekintést kapnak az online hirdetéseken – a Virtuance adatai alapján.

A fenti statisztikák egyértelműen mutatják, hogy a professzionális fotók nem csupán esztétikai szempontból fontosak, hanem az eladók számára is stratégiai eszközök lehetnek az értékesítési folyamatban. A lenyűgöző fotók segítenek kiemelni az ingatlan egyedi jellegét, növelik az érdeklődést, és elősegítik a gyorsabb és sikeres értékesítést, nem véletlenül használják a profi ingatlanértékesítők ezt az eszközt mindenhol a világban.

Szeretnél lenyűgöző képeket? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Translate »