Olvasási idő 3 perc

Elérkeztünk az Ingatlaneladás tuti tippek sorozat 3. és egyben befejező részéhez. Bízom benne, hogy az eddigi részekkel is sikerült segítséget nyújtanunk minden olvasónak, aki ingatlaneladás előtt áll. Ebben a harmadik részben további kipróbált és működő ötleteket osztunk meg Önökkel, amellyek azonnal eredményre vezetnek, kezdjünk is bele.

Hívjon ezermestert

Javíttassa meg a csepegő csapokat, cseréltesse ki a megrepedt járólapokat, kopott kapcsolót, letört kilincset. Ezzel a filléres beruházással jelentősen növelhető az eladási érték. Gyakran hallom, hogy ezt már én nem csináltatom meg, legyen az új tulajdonos gondja. Pont ez a baj, hogy az új tulajdonos nem akar gondot venni. Sok esetben az apró, de szem előtt lévő hibák, hiányosságok riasztják el a vevőket.

Festessen fehérre

A legjobb és egyben a legolcsóbb befektetés eladás előtt egy tisztasági festés. Ezzel a kis összegű beruházással nagyban növelhető az ingatlan értékesíthetősége. Az eladóktól rendszerint azt hallom, „minek festetném ki, majd a vevő megcsinálja magának, és akkor olyan lesz, amilyet akar”.

Igen, ez elméletileg még igaz is lehetne, csak a gyakorlat mást mutat. Ahogy azt már többször leírtam, a vevő a kész otthont keresi. De ami a legbeszédesebb, hogy egy 500e Ft-os festéssel milliós összegű értéknövekedést lehet elérni.

Érdemes világos színeket használni, de a legjobb, a legegyszerűbb megoldás ebben az esetben is.

Festessen FEHÉRRE! Ez könnyen átfesthető és szinte mindenkinek tetszik.

Tágasabb tereket és több fényt

Csökkentse a bútorok számát, így egy kisebb szoba is tágasabbnak tűnik. Nézzen jól körül, és amire nincs szüksége, azt vigye el a lakásból, házból. Úgy is költözni akar, kezdje el! A túlzsúfolt beltérbe nem tudják a vevők beleálmodni a saját életüket.

Több fényt és még több fényt, hiszen ki akar egy sötét lakásban, házban élni? Senki.

Tisztítsa meg az ablakokat, esetleg cserélje erősebbre az izzókat és az ingatlan bemutatásakor kapcsoljon lámpát. Húzza el a sötétítő függönyöket, sőt ha azok nagyon sötétek, szedje le azokat. Húzza fel a redőnyöket, és ha jó az idő, nyissa ki az ablakokat. Pakoljon el mindent, de tényleg mindent, ami a fény útjába állhat.

Találja meg azt az időpontot, amikor a lakás vagy ház a legjobban bevilágított, és csak abban az időpontban mutassa meg az érdeklődőknek.

Vissza a természetbe

A szobanövények, vagy egy csokor virág az asztalon barátságos, otthonos hangulatot teremtenek. A természet szeretete és az ahhoz való kötödés belénk van kódolva. Gondoljon csak bele, milyen kellemes érzés amikor a városi forgatagból kilépve eljut egy természetes környezetbe.

Ismét fontos azonban kiemelni, hogy a vásárlók nem az Ön otthonát akarják megvenni, hanem azt az ingatlant, amiben a saját életterüket ki tudják alakítani. Így olyan virágokat és növényeket használjon, amelyek semlegesek és ne zsúfolja tele ezekkel a lakást, házat.

Nézzen körbe pl. az ingatlan.com oldalon, hogy melyik hirdetett ingatlan tetszik Önnek, melyiket venné meg és látni fogja, hogy a leírtak nagyban segítenek, hogy az eladni kivánt lakása vagy háza kitűnjön a tömegből!

Amennyiben hozzászolna bátran kommenteljen, írjon és ha tetszik a bejegyzés, kérem ossza meg, hogy máshoz is eljusson, köszönöm.

Kövessen minket a Facebook-on, így nem marad le az újabb bejegyzésekről, hírekről:
Lakás Market Facebook oldal

Eladna vagy venne ingatlant keressen minket, segítünk!​​ 

Translate »