Olvasási idő 3 perc

A jó ár megválasztása az egyik legfontosabb feladat!

Minden eladó nyerni szeretne az ingatlan értékesítésen és általában a reális piaci árnál többre értékeli az adott ingatlant. Természetesen az is megesik, hogy az információhiány miatt ár alatt adja el a tulajdonos az egyik, ha nem a legértékesebb vagyontárgyát.

Sajnos könnyen lehet milliókat bukni az ingatlanpiacon.

Ha nem biztos abban, hogy a környéken milyen áron értékesítik a házakat, lakásokat, kérje szakember segítségét az értékbecsléséhez. A jól kiválasztott ár ugyanis a gyors értékesíthetőség egyik kulcsa, a rosszul megválasztott ár viszont minden esetben komoly veszteséget okoz az eladónak.

A Lakás Market felkészült és tapasztalt szakemberei, a rendelkezésre álló statisztikák és tények alapján határozzák meg egy ingatlan valós értékét, nem csak a „szomszéd ennyiért adta, akkor az enyém 3 millióval többet ér” elvet követjük.

Ne ügynököt válasszon, hanem profi értékesítőt!

Óriási különbség van ingatlanközvetítő és egy profi ingatlan értékesítő között. Az előbbi kizárólag az ingatlanok mihamarabbi cseréjében érdekelt, a profi ingatlanos azonban hosszú távon gondolkodik, tudja, hogy az elégedett vevő újra meg fogja őt keresni, és ami számára még fontosabb, ajánlják őt. Márpedig a profi ingatlanos alapvetően ajánlott ügyfelekkel dolgozik, ahogy mi is.

A szolgáltatásnak minden esetben tartalmaznia kell:

  • az ingatlan részletes felmérését,
  • reális ár meghatározását,
  • professzionális fotók készítését,
  • egyedi megjelenést az interneten,
  • az értékesítés teljes folyamatának lemenedzselését.

Az első benyomás mindent visz!

Szinte már elcsépelt közhely, de ennek ellenére igaz, hogy az első benyomást nem lehet megismételni. Így van ez az ingatlanok esetében is. Tisztítsa meg a bejáratot, udvart! Legyen rend és a felesleges, oda nem illő dolgok tűnjenek el.

Ne feledje, amit az ön szeme már megszokott, az a vevők számára elfogadhatatlan lehet.

Személytelenítés

Minél kevesebb személyes jellegű tárgy legyen szem előtt, így jobban el tudja képzelni az érdeklődő az ingatlant a sajátjaként! Nem az Ön otthonát akarják a vásárlók megvenni, hanem azt az ingatlant, amiben a saját életterüket ki tudják alakítani. Minden személyes tárgy, ami nekünk kedves emlék, rontja a letisztult képet, és elriaszthatja a potenciális ügyfelet.

Mivel a saját szemünk hozzászokik azokhoz a dolgokhoz, amit nap mint nap lát, ezért kérjen külső segítséget a személytelenítéshez.

Lim-lomtalanítás

Szabadítsa fel rakodófelületeket. Pakolja le a kabátakasztót, tegye el a cipőket, szabadítsa fel a könyvespolcot, cd, dvd polcot. Pakoljon el mindent az asztalokról, konyhaszekrényről, pultról. Amit csak lehet vigyen el a lakásból, házból. Ha azt érzi már mindent elvitt, nézzen jól körül és a maradékot is tegye el szem elől.

Ismét fontos kiemelni, hogy a vásárlók nem az Ön otthonát akarják megvenni, hanem azt az ingatlant amiben a saját életterüket ki tudják alakítani. Ahogy máskor itt is igaz, a kevesebb néha több!

Légfrissítés

Szellőztessen legalább negyed órával az érdeklődő megérkezése előtt. Légfrissítő használatát nem ajánljuk hiszen nem tudni milyen a potenciális vevő ízlése. Használjon általánosan elfogadható illatokat de a legjobb, ha a tisztaság semleges illata lengi be a lakást. Nem ismeri a vevő ízlését, így egy erős illattal könnyen elriaszthatja az érdeklődőt hiszen gyakran joggal merül fel benne a kérdés, hogy vajon mit akarnak elfedni az erős illatosítással.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az illatok komolyan befolyásolják az embereket a döntésekben, így a vásárlás során is.

Hadjárat a piszok ellen

Végezzen alapos nagytakarítást! Ne hagyja ki az ajtófélfákat, villanykapcsolókat, kilincseket, csillárokat sem. Különösen kiemelt terület a bejárat, előszoba, konyha, fürdőszoba és a wc. Itt mindennek ragyognia kell ez nem kérdés.

A vásárlók bár nem az Ön otthonát akarják megvenni, de kifejezetten kritikusak a megtekintett lakás vagy ház tisztaságát tekintve.

Amennyiben hozzászolna bátran kommenteljen, írjon és ha tetszik a bejegyzés, kérem ossza meg, hogy máshoz is eljusson, köszönöm.

Kövessen minket a Facebook-on, így nem marad le az újabb bejegyzésekről, hírekről:
Lakás Market Facebook oldal

Eladna vagy venne ingatlant keressen minket, segítünk!​​ 

Translate »